Huutokauppaehdot

Huutokauppaohje ostajalle (Huutokaupan säännöt)

1. Kunto
Esineet myydään siinä kunnossa, kuin ne ovat huutokauppatilaisuudessa. Suomen Asehistoriallinen Seura ei vastaa huutolistassa olevista mahdollisista virheistä kohteiden kuvauksissa. Aseiden ja patruunoiden käyttökuntoa ei taata, ne myydään pelkästään kokoelmaesineinä säilytettäväksi.

2. Esineiden näyttö
Esineet ovat nähtävissä huutokauppapaikalla ennen huutokaupan alkua. Koska esineisiin voi tutustua etukäteen ei vasaranlyönnin jälkeen oteta valituksia vastaan.

3. Ostot
Esineet myydään nostohuudoin. Kukin esine myydään eniten tarjoavalle. Mikäli syntyy erimielisyyttä siitä kuka on tehnyt korkeimman tarjouksen tai muusta tarjoukseen liittyvästä asiasta, huutokauppakomissaari voi määrätä esineen huudettavaksi välittömästi uudelleen.

4. Kirjallinen tarjous
Poissaoleva ostaja voi tehdä tarjouksensa huutokaupalla myytävästä esineestä sähköpostitse seuraavaan osoitteeseen: kirjallinentarjous(at)gmail.com

Kirjallisen tarjouksen on oltava perillä huutokauppaa edeltävänä iltana kello 21 mennessä. Jos on useampia samansuuruisia kirjallisia tarjouksia, ensin saapunut voittaa. Tarjouksesta tulee selvästi ilmetä korkein tarjous, jonka ostaja on valmis huutokauppaehtojen mukaisesti tekemään sekä kohde, nimi, osoite, puhelinnumero ja allekirjoitus. Sähköpostitse tehty tarjous on voimassa vasta kun se on vastauksella vahvistettu. Määräajan jälkeen lähetettyjä tarjouksia ei huomioida.

5. Vähimmäiskorotus
Alle 100 euron huudoissa on pienin korotus 2 euroa ja yli 100 euron huudoissa 10 euroa. Yli 200 euron huudoissa korotus on 20 euroa. Kaikki korotukset tehdään tasaeuroin (ei senttejä). Meklari voi kuitenkin niin halutessaan määrätä korotuksen suuruuden harkitsemansa tilanteen mukaan kulloinkin erikseen.

Kaikki huudot aloitetaan lähtöhinnasta ja huudot ovat ainoastaan nostavia! Kirjallisista tarjouksista vastaava virkailija osallistuu huutoon siinä vaiheessa kun hänet on valtuutettu toimimaan. Mikäli korkein huuto ja korkein kirjallinen tarjous ovat samansuuruisia, huutajalle tarjotaan mahdollisuutta korottaa omaa tarjoustaan.

6. Huutoprovisio
Ostajilta perittävä huutoprovisio on 13 % (sis. alv). Provisio lisätään esineen huutokaupassa tulleeseen vasarahintaan. Provisio peritään ostajalta maksun suorituksen yhteydessä.

Maksaminen huutokaupassa onnistuu käteisellä ja yleisimmillä luottokorteilla. Luottokorteilla maksaessa hintaan lisätään luottokorttipalveluntarjoajien hinnaston mukainen maksu. Hinnasto on esillä huutokaupan kassalla.

7. Lunastus
Alle 100 euron huudot on maksettava käteisellä. Yli 100 euron huudoista on maksettava vähintään 20 % käsiraha ja loput viimeistään 14 vrk:n kuluessa huutokaupasta. Jos esinettä ei lunasteta jää käsiraha yhdistykselle. Lupaa vaativien esineiden luovutus tapahtuu myyjän toimesta tai erikseen sovittavalla tavalla.

8. Esineiden luovutus
Lupaa vaativat aseet voidaan luovuttaa, mikäli ostajalla on ase-elinkeinolupa tai hänellä on kyseiseen aseeseen ostolupa mukanaan. Kyseiset dokumentit on esitettävä luovutustilaisuudessa. Ennen luovutusta on ostajan maksettava aseesta koko kauppahinta huutokauppaprovisioineen. Jollei ostolupaa ole toimitettu myyjälle 3 kk kuluessa huutokauppapäivästä, ostajan katsotaan luopuneen oikeudestaan huutamaansa tavaraan. Maksettua kauppahintaa ei palauteta.

Ostaja vastaa kaikista kuluista, jotka aiheutuvat huutokauppatilaisuuden jälkeen esineen säilytyksestä, kuljetuksesta, vakuutuksista, postilähetyksistä, pakkauskuluista, yms. Pakkauskuluja peritään 5 € per lähetettävä kohde.

Vastuu esineistä siirtyy vasaran lyönnillä ostajalle. Huutokaupan pitäjä ei vastaa tämän jälkeen esineistä millään tavoin.

Mikäli ostaja ei pääse paikan päälle hakemaan ostamaansa kohdetta, on toimitus postitse mahdollista. Lupaa vaativien kohteiden osalta hankkimisluvan voi toimittaa positse osoitteeseen:

C/o MH-Laskenta/SAHS
Louhenkatu 2 B
74100 Iisalmi