Donera ditt vapen för att bevara vapenhistoria

 

Finlands Vapenhistoriska Förening mottar donationer av vapen och militaria. Ett värdelöst skjutvapen existerar inte. Ett föremål som kräver tillstånd kan alltid utnyttjas till att komplettera eller finansiera samlares och museers samlingar.

Mottagande av värde vapen
Vi kan mottaga värde vapen som donationer till våra auktioner för finansiering av den allmänna verksamheten av föreningen, eftersom vår förening har tillstånd till handel med vapen.

Mottagande av värdelösa vapen
Vår förening har vapensmeds tillstånd och kan därmed mottaga värdelösa vapen för att deaktivera (göra obrukbara) eller skrota dem. Föreningens medlemmar har möjlighet att köpa eller få reservdelar av dessa för att komplettera sina egna samlingar.

Mottagande av vapen utan tillstånd
Föreningen tar inte emot vapen som inte har tillstånd. I finland kan man överlåta ett tillståndslöst vapen till polisen utan följder. OM vapnet inte är bundet till ett brott eller någon annan ägare kan påvisas, så bibehålls ägorätten hos överlåtaren för bestämd tid. I dessa fall kan överlåtaren bestämma att vapnet överlåts till Finlands Vapenhistoriska Förening. Ofta är det erbjudna alternativet att vapnet förstörs oberoende av dess värde.

En donation till föreningen stöder historiens förvarande
Kontakt för alla ärenden kring donering är via e-mail huutokaupat(at)suomenasehistoriallinenseura.fi eller per telefon +358 45 665 2330. Vänligen lämna ett meddelande ifall svar inte fås.

Donations formulär2019-sahs-lahjoitus-lomake