HUUTOKAUPAT

Suomen Asehistoriallinen seura järjestää ase- ja militariahuutokauppoja yleensä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Suomen Asehistoriallisen Seuran ase- ja militariahuutokauppa järjestetään lauantaina 25.5.2024 kello 13 alkaen Iisalmen nuorisotalolla, osoite Kirkkopuistonkatu 25, 74100 Iisalmi.

Huutokaupan näyttö järjestetään asevarikolla lauantaina 25.5. kello 8.00-13.00, osoite Pienijärventie 25, Iisalmi.

Ohessa huutokauppaluettelo kuvilla HK_20240525_IISALMI_2

Huutokauppaluettelon tulostettava versio HK_20240525_IISALMI_2_A4

Huutokauppaehdot HUUTOKAUPPAEHDOT

Sydämellisesti tervetuloa!

Maksuvälineinä käy käteinen, korttimaksu ja lasku.

Huutokaupat ovat avoimia kaikille.

Lisätietoja huutokaupoista saa parhaiten sähköpostitse, osoitteesta: huutokaupat(at)sahs.fi. Puhelimitse meidät tavoittaa todennäköisimmin iltaisin: 045 665 2330.

Otamme vastaan kohteita ympäri vuoden.

Huutokauppaprosessimme (myyjille) on seuraava:

  • Asiakas ottaa meihin yhteyttä ja toimittaa listan sekä mahdollisesti kuvia huutokauppaan tarjottavista kohteista
  • Teemme tietojen pohjalta arvion siitä, mitä kohteita kannattaa huutokauppaan ottaa
  • Toimitamme asiakkaalle alustavan pohjahinta -arvion kohteista (pohjahinta, millä kohteet voidaan huutokaupassa myydä)
  • Mikäli asiakas hyväksyy arvion, toimitamme esitäytetyt sopimuspaperit (ja luovutusilmoituksen) asiakkaalle allekirjoitettavaksi sekä sovimme, miten kohteet toimitetaan meille (nouto tai postitus).
  • Mikäli kyseessä on kuolinpesä, tarvitaan sopimuksen liitteeksi myös kopio perunkirjan sivuista: osakaslista, allekirjoitussivu. Lisäksi tarvitaan kaikilta osakkailta kirjallinen myöntymys siihen, että kohteet huutokaupataan.
  • Tarjoamme asiakkaillemme myös ”kokonaisvaltaista palvelua” eli otamme esimerkiksi vastaan kaikki aseet, valitsemme/arvioimme niistä huutokaupattavat kohteet ja romutamme loput.
  • Huutokaupan jälkeen tilitämme asiakkaalle huutohinnan vähennettynä myyntiprovisiollamme (15 %, sis. alv).

Kirjalliset tarjoukset 

Tarjousten vähimmäismäärä on tuotteen pohjahinta!

Kirjalliset tarjoukset voi tehdä huutokauppaa edeltävänä iltana kello 20 mennessä sähköpostitse kirjallinentarjous(at)gmail.com.

HUUTOKAUPPAEHDOT

Huutokauppaohje ostajalle (Huutokaupan säännöt)

1. Kunto
Esineet myydään siinä kunnossa, kuin ne ovat huutokauppatilaisuudessa. Suomen Asehistoriallinen Seura ei vastaa huutolistassa olevista mahdollisista virheistä kohteiden kuvauksissa. Aseiden ja patruunoiden käyttökuntoa ei taata, vaan ne myydään kokoelmaesineinä säilytettäväksi.

2. Esineiden näyttö
Esineet ovat nähtävissä huutokauppapaikalla ennen huutokaupan alkua. Koska esineisiin voi tutustua etukäteen, ei vasaranlyönnin jälkeen oteta valituksia vastaan.

3. Ostot
Esineet myydään nostohuudoin. Kukin esine myydään eniten tarjoavalle. Mikäli syntyy erimielisyyttä siitä kuka on tehnyt korkeimman tarjouksen tai muusta tarjoukseen liittyvästä asiasta, huutokauppakomissaari voi määrätä esineen huudettavaksi välittömästi uudelleen.

4. Kirjallinen tarjous
Poissaoleva ostaja voi tehdä tarjouksensa huutokaupalla myytävästä esineestä sähköpostitse seuraavaan osoitteeseen: kirjallinentarjous@gmail.com. Kirjallisen tarjouksen on oltava perillä huutokauppaa edeltävänä iltana kello 20:00 mennessä. Mikäli samasta
kohteesta on useampia samansuuruisia kirjallisia tarjouksia, ensimmäisenä saapunut tarjous voittaa. Tarjouksesta tulee selvästi ilmetä korkein hinta, jonka ostaja on valmis huutokauppaehtojen mukaisesti maksamaan sekä kohteen huutonumero, ostajan nimi, postiosoite, puhelinnumero sähköposti. Sähköpostitse tehty tarjous on voimassa vasta kun se on vastauksella vahvistettu. Määräajan jälkeen lähetettyjä tarjouksia ei huomioida.

5. Vähimmäiskorotus
– alle 100 euron huudoissa pienin korotus on 5 euroa.
– yli 100 euron huudoissa pienin korotus on 10 euroa.
– yli 200 euron huudoissa pienin korotus on 20 euroa.
– yli 1000 euron huudoissa pienin korotus on 100 euroa
Kaikki korotukset tehdään tasaeuroin (ei senttejä). Meklari voi halutessaan määrätä korotuksen suuruuden harkitsemansa tilanteen mukaan kulloinkin erikseen.
Kaikki huudot aloitetaan lähtöhinnasta ja huudot ovat ainoastaan nostavia! Kirjallisista tarjouksista vastaava virkailija osallistuu huutoon siinä vaiheessa, kun hänet on valtuutettu toimimaan. Mikäli korkein huuto ja korkein kirjallinen tarjous ovat samansuuruisia, huutajalle tarjotaan mahdollisuutta korottaa omaa tarjoustaan.

6. Huutoprovisio
Ostajilta perittävä huutoprovisio on 15 % (sis. alv). Provisio lisätään esineen huutokaupassa tulleeseen vasarahintaan. Provisio peritään ostajalta maksun suorituksen yhteydessä.
Maksaminen huutokaupassa onnistuu käteisellä ja yleisimmillä luottokorteilla. Luottokorteilla maksaessa hintaan lisätään luottokorttipalveluntarjoajien hinnaston mukainen maksu. Hinnasto on esillä huutokaupan kassalla.

7. Lunastus
Alle 100 euron huudot on maksettava käteisellä tai kortilla. Yli 100 euron huudoista on maksettava vähintään 20 % käsiraha ja loput laskutetaan. Ostaja vastaa laskutuksesta aiheutuneista kuluista täysimääräisesti. Mikäli esinettä ei lunasteta eräpäivään mennessä, jää käsiraha sekä esineen omistusoikeus yhdistykselle.

8. Esineiden luovutus
Lupaa vaativat aseet voidaan luovuttaa, mikäli ostajalla on ase-elinkeinolupa tai hänellä on kyseiseen aseeseen hankkimislupa mukanaan. Kyseiset dokumentit on esitettävä luovutustilaisuudessa. Ennen luovutusta on ostajan maksettava aseesta koko kauppahinta huutokauppaprovisioineen. Mikäli hankkimislupaa ei ole toimitettu myyjälle 3 kk kuluessa huutokauppapäivästä, ostajan katsotaan luopuneen omistusoikeudestaan huutamaansa tavaraan. Maksettua kauppahintaa ei palauteta ostajalle. Ostaja vastaa kaikista kuluista, jotka
aiheutuvat huutokauppatilaisuuden jälkeen esineen säilytyksestä, kuljetuksesta, vakuutuksista, lähetyskuluista, pakkauskuluista, yms. Vastuu esineistä siirtyy vasaran lyönnillä ostajalle. Suomen Asehistoriallinen Seura ei vastaa tämän jälkeen esineistä millään tavoin. Myydyt esineet eivät kuulu vakuutuksen piiriin, joten esimerkiksi varastoinnista johtuvista virheistä ei voi valittaa. Lähetyksiä tehdään yleensä kerran kuussa, mutta olosuhteet huomioiden voi myyjä toimia toisinkin harkintansa mukaan. Mikäli ostaja ei pääse paikan päältä noutamaan ostamaansa kohdetta, toimitetaan esineet Matkahuollon välityksellä. Kirjallisella tarjouksella huudetut lupavapaat esineet lähetetään ostajalle noin kuukauden kuluessa siitä, kun maksusuoritus on tullut seuran tilille. Mikäli sama huutaja on ostanut myös lupaa vaativia esineitä, esineet pyritään toimittamaan yhdessä lähetyksessä. Pakkauskuluja peritään 5 € per lähetettävä kohde, kuitenkin vähintään 15 € per lähetys.
Luvanvaraisten aseiden lähettämiseen tarvitaan hankkimislupa tai elinkeinoluvan kopio, kopion virallisesta henkilötodistuksesta (passi tai henkilökortti) ja ostokuitti/lasku hankituista esineistä sekä maksukuitti maksusuoritteesta.
Tiedoista tulee ilmetä vähintään vastaanottajan:
– nimi
– osoite
– puhelinnumero
mikäli jokin tiedoista puuttuu esineitä ei lähetetä.
Luvanvaraisten ampumatarvikkeiden luovuttamiseen tarvitaan aselupa tai muu asiakirja, joka oikeuttaa hankkimaan ko. ampumatarvikkeet. Henkilötodistus (passi tai henkilökortti) ja ostokuitti hankituista esineistä sekä maksukuitti maksusuoritteesta. Ampumatarvikkeet luovutetaan VAIN huutokauppa tilaisuudessa, eikä niitä lähetetä asiakkaalle.

Suomen Asehistoriallinen seura r.y
Co/MH-Laskenta
Kauppakatu 10 LH4
74100 Iisalmi

Edellisten huutokauppojen vasarahinnat

2023:

HK SIUNTIO 2023_11_VASARAHINNAT

2023-05-toteutuneet vasarahinnat

2022:

2022-10-HKELLI-vasarahinnat

2022-05-29-SAHS-HK-toteutuneet-vasarahinnat

2021:

2021-10-HKGS-vasarahinnat

2021-05-HK-vasarahinnat (1)

2020:

2020-08-HK-vasarahinnat

2019:

2019-09-EllivuoriGS-Toteutuneet_hinnat

2019-05-Iisalmi-HK-vasarahinnat (2)

Huutokauppaluettelo I_2019 Iisalmi

2018:

2018-09-Ikaalinen-HK-toteutuneet

2018-kesa-HKIK-vasarahinnat

2018-kevat-HKIK-vasarahinnat

2017:

2017-HKIK-toteutuneet

2017-HKOM-toteutuneet

2016:

2016-HKIK-toteutuneet

HKORI-16-Toteutuneet

2015:

HKELLI-15-Toteutuneet

HKORI15_Toteutuneet