Jäsenedut

Suomen Asehistoriallisen Seuran jäsenenä saat palveluja, etuja ja arvostusta

Tule mukaan jäseneksi jatkamaan asekeräilyn arvokkaita perinteitä, mutta myös kehittämään suomalaista asekeräilyä aikaa seuraten ja tulevaisuuteen tähdäten.

Kunnioitetun järjestön jäsenyys

Saat painoarvoa viranomaisten kanssa asioidessa Suomen suurimman asehistoriallisen yhdistyksen jäsenenä. SAHS on tunnettu jo vuodesta 1965. Yhtenä Seuran hyvän maineen takuuna on jäseneksi pyrkiville järjestettävä asehistorian ja aselain koe, jossa arvioidaan aselain ja historian tuntemusta.

Vaikutusväylä lainsäädäntöön

Seuran kautta voit vaikuttaa viranomaispäätöksiin ja lakien valmisteluun. Asekeräilijöiden edustaja istuu Sisäministeriön ampuma-aselautakunnassa ja työskentelemme jatkuvasti etujärjestönä pyrkien vaikuttamaan poliittisiin päätöksiin.

Apua ase- ja keräilyharrastuksen ongelmissa

SAHS antaa jäsenilleen lainopillista apua ja neuvontaa esimerkiksi viranomaisvalitusten laadinnassa.

Mielenkiintoisia kokouksia ja vierailuja

Tarjoamme jäsenistölle kotimaassa kahdesti vuodessa kokouksen, jossa paitsi käsitellään sääntömääräiset asiat, kuullaan uusimmat lainsäädännön ja alan kuulumiset. Kokouksen yhteydessä tutustutaan johonkin museoon tai historialliseen kohteeseen.

Demokraattinen vaikutusväylä

Kokousten, hallituksen jäsenten valinnan ja aloitteiden kautta jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa Seuran toimintaan.

Jäsenlehti ASE-lehti

Ase-lehti on SAHS:n jäsenlehti. Jäsenenä saat lehtesi halvemmalla kuin kestotilaaja. Vuotuinen jäsenmaksu on 55 euroa ja lehden tilaushinta kestotilauksena on 62,90 euroa (2021).

Tapahtumia keräilijöille ja harrastajille

Suomen Asehistoriallisen Seuran ehkä tunnetuinta toimintaa ovat kaikille harrastajille suunnattu syksyinen näyttely- ja myyntitapahtuma Ellivuoren Gunshow ja keräilijöille tarkoitetut huutokaupat keväällä ja Gunshown yhteydessä.

Matkoja samanhenkisten harrastajien kanssa

Järjestämme matkoja ulkomaisiin kohteisiin jäsenistön aloitteesta ja Seuran tuella.

Kontakti toisiin harrastajiin

Yhteys toisiin keräilijöihin ja historian harrastajiin syntyy yhteisissä kokoontumisissa. Vaikka kirjoista ja museoista voi oppia paljon, se ei korvaa kollektiivista käytännön tietoa.

Asekeräilijänä ja historian harrastajana

Jäsenyys asehistoriallisessa yhdistyksessä edistää aina asekeräilyluvan käsittelyä, mutta SAHS:n jäseneltä ei edellytetä keräilylupaa tai sen hankkimista tulevaisuudessa, alan harrastuneisuus riittää.

Linkki jäsenyysvaatimuksiin

Linkki yhdistyksen sääntöihin