SAHS:n järjestämä Gun Show tilaisuus Ellivuoressa 30.10.-31.10.2021 oli menestys

Gun Show 2021

Suomen Asehistoriallisen Seuran järjestämä Gun Show tilaisuus Ellivuoressa 30.10.-31.10.2021 oli yleisömenestys. Korona-tilanteen takia tilaisuus oli ensimmäisiä suuria alan tapahtumia Suomessa. Tilaisuuden vierailijamäärä yllätti kaikki positiivisesti ja tulijoita messuille riitti aina tilaisuuden loppuun saakka. Sotamuseon edustaja esitteli upeasti aseita ja kertoi niistä kiinnostuneille lisää opastetuilla kiertueilla. Asiakkaita oli myös informoitu asiallisesti vallitsevista ohjeistuksista.

Huutokauppa yllätti positiivisesti

Lauantaina järjestetty ase- ja militariahuutokauppa kiinnosti asiakkaita. Huutokauppatila oli täpösen täynnä ja kaikki huutonumerot olivat käytössä. Huutoja tehtiin runsaasti ja kauppa kävi vilkkaasti. Muutamia huutokaupan tähtiä olivat mm. Bergman m/1897, Mauser m/1912-14, m/1891-31 PE ja PEM. Huutokauppatila oli myyjien ja ostajien kannalta toimiva. Yhtenäinen halli mahdollisti kohteiden tarkastelun huutokaupan alkuun saakka ja ostojen luovutuksen jo huutokaupan aikana.

Ainutkertainen näyttely

Viikonlopun ajan oli esillä yhteistyössä Sotamuseon kanssa laadittu näyttely. Näyttelystä sai eniten irti osallistumalla etukäteen ilmoitettuina aikoina opastettuun kierrokseen. Messuvieraat ja hotellin muut asiakkaat saivat asiantuntevaa opastusta myös väliaikoina. Kiitoksia paljon osallistumisesta Sotamuseolle.

Pukukilpailu

Tilaisuudessa järjestettiin myös pukukilpailu, jonka voittivat Vähätalon upeat Ladyt – paljon onnea!

Kohtaamisia

Suomen Asehistoriallinen Seura tarjosi tänä vuonna lounaan uusille jäsenilleen sekä seuran ampumakilpailumestareille. Tilaisuudessa haluttiin välittää uusille jäsenille viesti siitä, että keräily on usein yksinäistä historian tallentamista ja dokumentoimista, mutta harrastus ja edunvalvonta vaatii yhteistyötä.

Tärkeimpiä tapaamisia olivat myös ne sadat jälleennäkemiset, kun vanhat aseharrastustoverit kohtasivat toisensa. Asekeräilijäjoukko on kiinteä toverijoukko, joka on aina valmis ottamaan mukaan uusia jäseniä välittämään tärkeää kokemusta jälkipolville.

Suomen Asehistoriallinen Seura haluaa kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita; asiakkaita, myyjiä, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia ja seuran jäseniä, Sotamuseota, Ellivuori-hotellia sekä muita osallisia. Nähdään ensi vuonna jälleen.

Kuvat on ottanut jäsenemme Jouni Orava.